Zeker is, dat niets zeker is

Ik lijk wel een klein kind joh, alsof de Sinterklaastijd is aangebroken, want iedere keer leef ik weer vol spanning en verwachtingsvol naar de avond van de persconferentie van meneer Rutte toe. Wat voor “kadootjes” zal hij ons schenken of heeft de RIVM Piet weer een heel streng advies afgegeven. Want de stoute mensjes die zich niet netjes aan de maatregelen houden, zorgen ervoor dat we allemaal weer afgestraft worden met een verlenging van de Intelligente Lockdown. Blijf Binnen! Boeh… 😩

Die onzekerheid hè, dat je niet weet waar je aan toe bent, het maakt me, zeg maar, onzeker. Want Sinterklaas intocht, dat zal zeker ook niet doorgaan toch? Of misschien wel, tegen die tijd is het dan alweer november. Eerst maar die Lockdown eraf. Wat kunnen we eigenlijk verwachten als de Lockdown weer opgeheven wordt? Gaan we dan met z’n allen op die dag aftellen tot 12 uur ’s nachts, elkaar innig omhelzen of geven we elkaar een veilig elleboogje met opgeheven glas, elkaar Happy Nieuw Normaal wensend? Mijn God, wat voor hapjes horen bij zo’n toost en wat moet ik die dag in godsnaam dragen? Ik wil wel graag weten waar ik aan toe ben.

B3F85CFF-1FEC-4C29-98EA-CFDAA6FC330C
Traditionele Oudjaarsdag hapjes

Zullen we verplicht mondkapjes moeten gaan dragen en behoren die dan For Ever tot onze vaste accessoires? Met voor elke outfit een bijpassend exemplaar? Voor de zekerheid heb ik alvast 50 nieuwe kledinghangers besteld, zulke waar zo’n extra stukje aan vastzit zodat je een bijpassende stropdas, sjaal of ketting en straks dus het bijpassende mondkapje, bij je outfit kunt hangen, super handig!

Ach ja,  je kunt maar beter voorbereid zijn. Ik moet er  toch niet aan denken dat ik, zodra het weer kan, uiteten ga in m’n Little Black Dress en ik alleen maar keuze heb tussen wit of blauw. Nee daar hoort uiteraard een zwart mondkapje met glimmertjes bij.

mondkapjes
Toen vonden we dat niet zo normaal, ons vriendje in Quarantaine en wij met een mondkap

Maar hoe gaat dat dan hè, dat uit eten gaan? Oké, de heren Horeca hebben er al erg goed over nagedacht hoe ze die anderhalve meter gaan handhaven, maar wij gasten, hoe gaan wij dat doen? Stel; je gaat met anderen uiteten, zit je dan per huishouden aan een aparte tafel of toch met z’n allen aan één hele gróóóóóóte tafel ver uit elkaar? Zeker is wel, dat er geen goede roddels uitgewisseld kunnen worden, want ik elkaars oor fluisteren is geen optie natuurlijk in dat Nieuwe Normaal. En met zo’n kapje op ben je nog slechter verstaanbaar. Hoe eet je dan eigenlijk? Kapje omhoog, Hap, kapje naar beneden, Kauwen, Kapje omhoog, Hap? En hoe serveer je jezelf uit, inkomend van links of van rechts? Want als je de filmpjes van de Horeca ziet, wordt er waarschijnlijk niet meer aan tafel bediend.

4CB130E3-51B6-4D2D-ABDB-537B213EDE2C
Met de hele fam uiteten, in 2019 nog gewoon iets heel normaals

Het heeft ook wel zijn voordelen natuurlijk, die mondkap. Je kunt eindelijk ongegeneerd met open mond kauwen en gewoon met volle mond met elkaar praten! Zie je toch niets van… En servetten worden ook overbodig, je strijkt gewoon met je hand over de buitenkant van het mondkapje, weg vette bek…

Wat mij wel jammer lijkt, is dat die gloeiend hete, naar Jasmijn geurende, handdoekjes bij de Chinees misschien wel verboden worden. Ja dat doekje zal wel blijven, maar wedden, dat wordt er zo eentje overgoten met desinfecterend middel. En een ijskoud lapje natuurlijk, bij hogere temperaturen schijnt Het Virus namelijk langer te overleven. Ik vraag me ook serieus af hoe zeker het is dat de Chinese restaurants nog druk bezocht gaan worden. Want als het aan Trump ligt, nee dat is flauw. Niet normaal toch die gast….

Het Nieuwe Normaal, noemt meneer Rutte het, nee niet Trump maar de situatie waar we naar toe gaan bedoel ik. Die anderhalve meter maatschappij kilt straks onze spontane opwellingen. En onze kinderen praten dan, als zij zelf opa’s en oma’s zijn, over de goede oude tijd, dat je gewoon spontaan wat vrienden ging ophalen om buiten te spelen.

kinderen elkaar ophalen
Wordt dit straks de Goede Oude Tijd?

Kijk voor ons volwassenen biedt dat dan weer wel voordelen, dat Nieuwe Normaal, want als je geen zin hebt in bezoek, veins je gewoon een neusverkoudheid. “Sorry komt nu niet uit, ik snotter”.  Of je liegt gewoon en zegt dat je al twee mensen op bezoek hebt. Heerlijk toch! En dan gniffelend in je mondkapje, lekker terug naar je zak chips en de Netflix-positie.

Ik weet het niet hoor, hoe men dat Nieuwe Normaal voor zich ziet.
Maar zeker is, is dat niets zeker is.

We wachten het maar weer af…
Blijf gezond allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s