Hier isss Annemiek!!

Er was eens… een Waterlandse meid die verliefd werd in de sneeuw. En ja wel! Op haar skileraar. Duhhhh, welke Nederlandse dame is dat niet geweest in haar jonge leven hoor ik je denken. Toch zit dit een beetje anders, Annemiek is nu alweer 4,5 jaar in love met haar Pieter. En dat is wederszijds, ondanks haar slechtziendheid “zien” ze elkaar nog steeds zitten…

Annemiek in een radio uitzending, zittend met koptelefoon op haar hoofd

Annemiek van Munster zit in mijn kringetje van “doe alsjeblieft zo normaal mogelijk”-‘ maatschappelijk blinde vrouwen’. Klinkt hard hè maatschappelijk B L I N D, maar dat is nou eenmaal een normering. Je “ziet” nog te veel om het stempel Stekeblind te krijgen, maar veel, veeeels te weinig om nog (volgens de norm) gewoon mee te kunnen draaien in de maatschappij.

En als je neiging hebt tot verdrinken in zelfmedelijden en je bent geen vechtertje, dan heb je aan dat meedraaien in dat maatschappelijk leven in no time niets. Men (de normaal ziende mens), heeft namelijk het idee dat wij (die slechtziende anderen), namelijk niets mankeren. “Je ziet er altijd zo leuk uit” of “O maar je doet nog wel zelf boodschappen?” het zijn van die opmerkingen waar we niets mee kunnen en lachen het vaak weg om maar zo “normaal” mogelijk over te komen. Het klinkt cru, maar volledige blindheid is in sommige gevallen handiger en veel meer “geaccepteerd”.

Maar goed, genoeg geklaagd, hier isss Annemiek! Ze is naast mooi, gezellig en gevat ook een bekwaam schrijfster. 2 boeken heeft ze al uit de pen en ze gooit het nu al een tijdje over een andere boeg. Ze blogt én vlogt, ja dat doet ze gewoon met haar phone aan zo’n stick, over haar dagelijkse beslommeringen, alhoewel zo gewoon is dat vaak niet. Annemiek is zeer actief en onderneemt van alles, vaak met risico voor eigen leven. En dat samen met Yoko en haar inmiddels gepensioneerde hond Chanda. O ja en af en toe met liefde Pieter natuurlijk 😉

Expeditie Ribbelroute, het boek van Annemiek

In deze vlog, is Annemiek te gast bij Radio 1 Zomervriend, augustus 2018, allemaal heel herkenbaar wat ze vertelt.

Ben je een luie lezer, haar boeken +23 en Expeditie Ribbelroute zijn nu ook bij StoryTell te beluisteren (ingesproken door niemand minder dan Isa Hoes). Maar ga vooral haar, inmiddels meer dan 35, vlogs op youtube bekijken!

Wil je meer over vrolijke Annemiek weten of haar boeken bestellen? Ga dan naar haar website: Annemiek van Munster . nl of lach je rot om haar hilarische vlogs op haar eigen youtubekanaal Hier is Annemiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s