Het interesseert me geen biet…

Om het recept hier te delen dat interesseert me wel hoor, maar dat ik hem nog even uit “den oude doosch” heb getoverd, boeit me even niet. Momenteel zitten we midden in een verhuizing en zijn er helaas geen kookspulletjes meer, behalve de wok en een sauspannetje die multi functioneel worden ingezet.Daarom even in de herhaling: Beemster Blindo is cooking!Vooropgesteld dat ik gruwel van een balsalmico-dressing, (ik vind het smaken naar de geur van net gewassen sportsokken) zijn de gesnipperde gekarameliseerde uitjes hier wel mee “afgeblust”. Een goed huwelijk tussen het zoet van de uitjes en het zuur uit het flesje, dat dan weer wel.Maar goed dit is mijn receptje, hoeveelheden zijn per persoon:
1 voorgekookte rode biet
1 halve fijn gesnipperde ui
1 eetlepel balsalmico
3 verse blaadjes basilicum
1 handje rucola
Olijfolie
Vers gemalen peper en zout naar smaak
Een paar gebrande pijnboompitjesTo do: Snijd de biet zo dun mogelijk, de kaasschaaf of het van de ah-zegels gespaarde te scherpe mes is your friend!Leg de plakjes dakpansgewijs op een bord in een rondje;
In het midden leg je de rucola gemengd met fijn gesneden verse basilicumblaadjes;
Rooster de pijnboompitjes in de koekenpan en leg deze even apart;
Snipper de ui en zet dit aan op laag vuur in een beetje olijfolie.
Meteen zeezout erbij doen! Als het wat glazig bruin wordt afblussen met balsalmico en al roerend nog een minuutje laten doorkoken.
Strooi wat zeezout en gemalen peper over de bietjes, drapeer de salade in het midden en sprenkel olijfolie over het hele gerecht. Verdeel de uitjes en de pijnboompitjes over de bietjes en de salade op het bord.

Bord met rode bieten carpaccio
Carpaccio van rode biet

That’s it!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s