2019 Doorgaan zonder doorslaan!

Er was eens… tja, zucht, een Blindo met een vreselijke ik-sla-door-stoornis. Zo da’s eruit. Kijkend naar mijn drinkpatroon. Ik drink zeker wel meer dan 4 liter water per dag, zwaar overdreven dus. En dat is naast koffie en thee én het wijntje. “Het” klinkt alsof het er maar eentje is, daar kom je dan nog wel mee weg toch? Maar het is hét vier uur wijntje, hét kookwijntje, hét tijdens het eten wijntje, hét nog even gezellig eentje in de avond wijntje. Hoppa dat zijn er dus al 4! O ja en als er gezellig geluncht wordt kan dat ene wijntje toch ook al? Tja en dan sla ik door hè. Dus nu anno Januari 2019 huppel ik vrolijk mee met de meute en “nail” ik Dry January.

49209919_1979261442152139_7038966663840006144_n

Het ik-sla-door-stoornis geldt zeker voor eten of beter gezegd niet eten. Ik volgde twee jaar het 5:2 levensstijl patroon. Dat houdt in dat je 2 dagen per week een vastendag houdt. Op die dagen drink je alleen water en eet je in de avond wat bladgroente. Goed voor de algehele fysieke en mentale gezondheid, dat vasten, dat is ook medisch bewezen. Maar ja dat 5:2 werd 2:5, yep! 2 dagen (in het weekend) eten (en drinken natuurlijk) als een malle, gewoon alles wat los en vast zat en dan van maandag tot en met vrijdag (zucht) niets tot vrijwel niets nuttigen, behalve water en…. wijn. O mijn God, nu ik het hier zo neerzet.. Op 1 januari 2019 heb ik de knop omgezet en ben ik in een in 30 dagen fit challenge gestapt. Vijf dagen in de week sporten, iedere ochtend stappen Hutch en ik om 08.15 uur de lift in op weg naar HealthClub Zandvoort… Om helemaal het juiste strakke lijf te krijgen, gebruik ik wèl voedingssupplementen en shakes. Het was al een workout op zich om de bezorgde doos naar boven te tillen. De foto is gemaakt nadat de helft van de voorraad al was genuttigd, kun je dus nagaan.
Maar ik moet zeggen… ik ben boordevol energie en mijn vetmassa begint al aardig te slinken. Ja ik ga met het shaken zeker nog door tot april en het vijf dagen in de week sporten hou ik natuurlijk vol tot ik 95 jaar ben haha. Sowieso wil ik als ik in oktober 55 wordt een gespierde spijker zijn.

img_4360

Haarzaken, ja dat is echt, maar dan ook echt een doorsla-stoornis van mij. En inderdaad, ik kan zo een zaak (in de zin van winkel) beginnen met mijn, in een doorgeslagen bui, ingekochte haarproducten. Ook laat ik regelmatig spullen mee nemen uit Aruba of Amerika, omdat het hier niet te krijgen is. En je snapt wel dan gaat het niet om een enkel exemplaar… Nu we het afgelopen jaar kleiner zijn gaan wonen moest ik noodgedwongen, met veel verdriet, afscheid nemen van, 4 föhns, 3 stijltangen, 16 ongeopende flessen conditioner en 8 tubes krullen crèmes en over de haarbanden, elastiekjes, speldjes maar niet te spreken. Toch puilen de badkamer lades weer uit met allerlei olies en crèmes, haarspelden, haarhanddoeken etc. Onaangetast, jaja, ik weet het. Maar hoe leuk is het een hele lijn aan te schaffen van het shampoo merk, je weet nooit of je het een keer nodig hebt. Als Curly zijnde volg ik natuurlijk alle Curly girls op Youtube en probeer hun aanbevolen producten ook uit. Gelukkig is Hubbie haarloos, dus kan ik zijn plank in de douche ook gebruiken..

img_4358

Series kijken. Ik heb geen tv verslaving, in de zin dat ik iedere avond, zoals Hubbie voor de buis hang. Dat komt natuurijk ook omdat ik niet meer op een echte tv kan zien wat zich daar allemaal afspeelt. Maar, nu komt het, vertel mij niet dat je een leuke serie aan het volgen bent, want dan wil ik ook!!!! Het boeit me niet of seizoen 3 of 4 al begonnen is want op mijn iPad kijk onafgebroken de voorgaande seizoenen om vervolgens goed te kunnen invallen. Ik neem mijn iPad overal mee naar toe, zelfs tijdens het tandenpoetsen mis ik geen moment en tja, ik sla door. Zo keek ik onafgebroken 4 seizoenen van Pretty Little Liars, heb ik in twee weken tijd seizoen 1 tot en met 4 van Penosa gekeken om in seizoen 5 te kunnen invallen. Ook Hubbie is nu helemaal bezeten van Modern Family en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Voetenwerk. Nee, ik doe het niet! Ik ga géén foto uploaden. Puur uit schaamte, want ik sla echt door als het gaat om schoenen, laarzen, sneakers. Sinds ik meer contact met aarde moet hebben heb ik mijn stiletto’s ingeruild voor een mooie collectie, Uggs en Sendra’s. Maar ook de sneakers zitten heerlijk en heb ik alle geuren en kleuren. Inderdaad ja, sommige nog nieuw in doos.. Vooruitlopend op de zomer heb ik al gezien welke serie slippertjes ik moet gaan aanschaffen en heb al stiekem 3 paar besteld. En dan te bedenken dat het nu vriest buiten. O my God, ik sla door!

En zo heb ik met nog veel meer dingen last van het ik-sla-door-stoornis. Maar voor ik ècht doorsla rond ik deze blog af. Maar niet voordat ik doorsla met het uploaden van wat recepten😱

Heb jij nou ook last van het ik sla door stoornis? Laat het dan weten in de reacties hieronder.

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s