Zelfstandige naamwoorden met een knipoog

Voordat het vriendschappen gaat kosten: Alles is goed bedoeld!!!!😉

Hubbie en ik maken van sommige eigen namen een zelfstandig naamwoord. Gewoon omdat er dan weinig uitgelegd hoeft te worden over de situatie op dat moment. Maar zeg nou eens eerlijk, dat doen jullie vast ook wel?

Ik daag je uit om het hier in de reacties te plaatsen 😜

Om wat voorbeelden te geven. Zo is:

Een Mikhoutje: iets met bruut geweld doen;
Toelichting: goede vriend Robert Mikhout is een beest van een kerel, met het hart op de juiste plaats. Met zijn ongekende kracht sjouwt en douwt hij de boel voor je. Dus als ons iets niet lukt, bijvoorbeeld een verpakking voorzichtig los maken, dan zetten we “een Mikhoutje” in.

Een Marcootje: iets zo opbergen en opstapelen dat je niet meer bij de andere spullen kan en eerst alles wat er voor ligt moet weg halen;
Toelichting: Marco en Ellen wonen in een klein huisje op een prachtige locatie met een groot stuk grond.  Zijn garage ligt vol maar dan ook werkelijk van vloer tot plafond vol met spullen, spullen en spullen. Je kan de garage niet eens instappen, laat staan dat je iets eventjes snel van een plank kunt pakken.
Zo’n Marcootje hebben wij de laatste tijd wel erg vaak hier. Nu we kleiner wonen en minder ruimte hebben, heeft Hubbie ook veel meer de neiging alles op elkaar en voor elkaar in een kast te proppen.

Een Johnnie: iets tot op de cent uitrekenen.
Toelichting: Mijn zwager John was in zijn vorige leven vast boekhouder of kruidenier. Je kunt het met een gerust hart aan hem overlaten als bijvoorbeeld de restaurantrekening betaald moet worden. Hij rekent de hele bon na en zorgt dat een ieder betaald wat hij genuttigd heeft, de schat.

Een Sassie: overstromen van medelijden en een “zielige” persoon of dier boven alles stellen.
Toelichting: nou ja dat hoeft geen toelichting natuurlijk, maar is wel zo typerend voor Saskia

En zo hebben we er natuurlijk veeeeeel meer maar die houden we natuurlijk voor ons zelf! 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s