Ik ga op reis en ik neem mee….@Aruba (deel 1)

whatsapp-image-2019-05-22-at-04.53.51-e1558984350666.jpeg
Op weg naar Aruba

Wat vond ik dat als klein meisje een heerlijk denkspelletje. Geweldig om de tijd mee te doden en natuurlijk sloegen mijn lagere schoolvriendinnetje Ventura en ik er in door. We hebben eens twee weken lang iedere dag woorden toegevoegd en lagen helemaal in een deuk om de voorwerpen die elk van ons toevoegde. Wie nam er nou een wasdroogrekje mee op reis? Nou haar moeder toevallig wel, want ze gingen altijd met de tent op vakantie. En zo kwam zij niet meer bij als ik de rijststomer aan het rijtje toevoegde. Tja, kind van Indische ouders hè 😂

Nu als volwassen vrouw is dat ik-ga-op-reis lijstje een neurotisch trekje geworden. Ik heb een “niet vergeten in te pakken” en een “nog kopen” – lijstje dagen voor vertrek in mijn hoofd geprent. Nee zo eenvoudig is het echt niet hoor, dat ik-ga-op-reis en neem mee: een tandenborstel, want daar begint de stress al. Want die elektrische tandenborstel heeft een lader nodig en die lader heeft weer een aparte stekker nodig. Laadt het überhaupt wel op gezien het voltage op Aruba? O ja, Amerikaanse stekker op het lijstje “nog kopen” en lader vooral niet vergeten!
En dan die tubes zonnebrand, welke factor, ik breng voor de zekerheid wel alle factors mee. Niet in mijn handtas proppen want dat wordt er zo weer uitgevist bij de controle. Onderbroeken ✅check, bh’s bijna ✅check, want of ik de strapless en racerback ook mee moet nemen hangt weer af van welke shirtjes en jurkjes er mee gaan.  Bikini’s ✅check. Shampoo, conditioner, haarmasker, krullencreme ✅✅✅✅check check check check. Gewoon volle flessen, niet dat halfbakken gedoe met reisflesjes. Föhn op het “niet vergeten in te pakken” lijstje. En haarelastiekjes want dat haar zit vast stom in die hitte.
Kleding, wat neem je in godsnaam mee voor drie weken naar een oververhitte bestemming? Korte broekjes, t-shirts, tuniekjes, jurkjes o, ja er zullen vast wel weer feestjes zijn, mijn broer Sven kennende. Dus nog kopen of toch maar cocktail jurkjes uit de kast op het niet vergeten lijstje? Shit, daar moeten nog bijpassende schoenen bij, welke? Hummm… slippers niet vergeten! Het liefst vier paar en extra sneakers je weet maar nooit, misschien gaan we de Hooiberg nog beklimmen. Sportkleding, sportschoenen, vergeet de sportbh niet!!! De weerstand fitness elastiek weegt gelukkig niets, die moet ook op de lijst. Macbook toch ook maar inpakken want dan kan ik nog wat virtuele workouts volgen, stel dat de Gym daar niets aan is. O ja, een portable acculader is wel handig natuurlijk, op het lijstje “nog kopen” dat verkopen ze vast wel aan boord.
Voor de bij Bol.com bestelde spulletjes door mijn Arubaanse vriend en de door Sven gevraagde Indische kruiden is er gelukkig nog plaats in die enkele koffer die we meenemen. Ja klopt! we reizen slechts met 1 koffer en geen handbagage omdat Rob mij ook nog aan de arm mee moet nemen, wel zo gemakkelijk en alles past!

En dan belt Sven nog op het laatste moment: ” Ca, als je toch nog langs mijn huis in Haarlem gaat, wil je dan die rode Van Liers meenemen? En als het kan ook die blauwe en die witte en die citruspers die op het aanrecht staat? O en als het past kun je dan ook die drie zilveren schaaltjes die op de eettafel staan meenemen?” ” Tuurlijk broer…”

Een aanslag op mijn logistieke planning! Want dat past natuurlijk allemaal niet in die ene koffer. En Hubbie moet ook nog zíjn spullen inpakken. De avond voor vertrek leggen we alles op bed. Hubbie mag van mij niet meer dan 5 shirts en 2 paar schoenen en “oké dan ook nog je slippers, zucht..” inpakken, want ik ga echt geen concessies doen.
“Jij wilt toch ook niet dat ik iedere dag in dezelfde kleding loop?” “Ja schat, is goed” mompelt Hubbie afwezig. Wat heerlijk dat ik zo’n flexibele echtgenoot heb 💙 We besluiten onze kleding in ieder geval in een zak te doen en vacuüm te zuigen en dan alle losse spullen daar weer boven op. Maar helaas dat mocht niet baten dus hebben we alsnog een extra handbagage koffer ingecheckt (gratis, dat dan weer wel, service van KLM 👍🏼).

En nu weer hier zijn, moet ik toegeven dat die föhn onaangeroerd is gebleven en we tot nu toe, aan alleen onze zwemkleding, een enkel shortje met t-shirt én factor 50, meer dan genoeg hebben.

In Sven’s achtertuin

Ik vind “Ik Ga Op Reis en Neem Mee”  ineens een heeeeel stom spelletje! En ik doe dan ook een oproep aan alle kindjes van groep 1 tot en met 8, dit stomme spelletje niet meer te spelen. Wat een verkeerde afspiegeling van de werkelijkheid! Het bestaat gewoon niet dat je al die rommel die je opnoemt mee op reis kunt nemen net als dat Sinterklaas niet bestaat! Lekker pûh!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s