Watervrees

Nu ik toch bezig ben met een Zon, zand en Zee thema, schiet me ineens een whatsapp bericht van onze nichten groepsapp te binnen. In onze nichten-app-groep delen we met z’n zessen lief en leed met elkaar. En het leed slaat vaak om in veel vermaak! Wij zijn redelijke luidruchtige dames die, zeker als we bij elkaar zijn, het Philharmonisch Orkest kunnen overstemmen. Dus je kunt je wel voorstellen dat de app volstroomt met emoji’s als “gezicht met tranen van vreugde” en “gezicht dat op de grond rolt van lachen” zoals de voiceover netjes voorleest. Nou en gelachen hebben we toen nicht G wist te vertellen dat ze bang is voor water? Hè?! Waar komt dat ineens vandaan, nooit geweten. Haar zus B denkt dat zij er aan meegeholpen heeft dat haar zusje deze fobie heeft, ze heeft haar als kind namelijk uitgedaagd wie het langst onder water z’n adem kon inhouden…. Ahum….Maar het schijnt toch écht serieus een behoorlijk dingetje te zijn hoor: “ik draaide de kraan van de draaiende wasmachine altijd uit als kind” appt ze “bang dat de boel zou overstromen”.Toch moeten we dit volgens Wikipedia echt wel serieus nemen:

Watervrees (ook wel hydrofobie (Grieks “hudor” (water) + “phobos” (angst) of aquafobie (Latijn “aqua” (water) + Grieks “phobos” (angst)) is een specifieke fobie, een pathologische angst voor water, aan water gerelateerde activiteiten als zwemmen of soms andere vloeistoffen.

Vaak is het niet het water zelf dat de angst oproept (hoewel dit wel kan voorkomen), maar zijn het de gevaren die met water gepaard kunnen gaan of andere associaties. Soms kan ook het geluid van stromend water (bijvoorbeeld een kraan of een waterval) angstige gevoelens oproepen.

Ondertussen is er veel verkeer op onze app vol met flauwe one-liners, die betrekking hebben op alles wat met wat er te maken heeft en in rap tempo worden beantwoord met veel “gezichtjes die over de grond rollen van het lachen”. We nemen het maar weer met een grote korrel ZEE-zout, wahaha whoehoe…

Ik lig helemaal in een deuk, heerlijk het badje! maar nicht G vindt dit kennelijk helemaal maar niks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s