Fawlty Towers 2.0

(Op de foto: drukke avond en Bryan aan de bar die vast een goed verhaal vertelt)

In de Club is er altijd wel iets te beleven en altijd wel iemand die een goed (lees: sterk) verhaal weet te vertellen. Vooral Bryan heeft de lachers vaak op z’n hand als hij weer met één van zijn hilarische anekdotes op de proppen komt. Op de een of andere manier raakt hij altijd verzeilt in de meest bizarre situaties, die zo in een aflevering van Fawlty Towers kan worden opgenomen. En elke keer weer opnieuw komen er andere smeuïge details bij..

Zo kan ik mij nog een anekdote herinneren waar Hubbie en ik dagen erna nóg om moesten lachen. Het was een drukke avond in het restaurant en zoals dat gewoon is, zaten verschillende gasten, uit alle windhoeken komende, bij elkaar aan de grote ronde tafel. De wijn vloeide rijkelijk en het Internationale gezelschap leek wel op de locale Grieken, lekker luidruchtig. Eén van die tafelgasten was een alleen reizende meneer. Na een tijdje viel het Bryan op dat deze meneer niet meer aan de gesprekken deelnam en wel erg lang de katten, die altijd onder en rondom de tafels zitten, aan het voeren was. “De meneer” hing namelijk al enige tijd in dezelfde houding, met zijn arm over de stoelleuning, de hand richting de vloer. Even polshoogte nemen dacht Bryan, wat een toepasselijke woordkeuze ahum, want Bryan voelde namelijk geen polsslag meer bij “de meneer”.

Bryan is een held als het gaat om snel schakelen. Hij trok “de meneer” bij zijn schouders omhoog uit zijn stoel en sloeg één van zijn armen over zijn eigen schouder. Geheel op z’n Bryan’s (dat is luid en altijd met een lach), sprak hij “de meneer” aan, nog een beetje luider dan anders, zodat de rest het goed kon horen. “Wahaha, Come on fellow, time to bed now. Wahaha. You have had way too many drinks wahaha”. Dit werkte! Sommige zeiden “de meneer” zelfs nog gedag. Mooi, niemand had door dat “de meneer” levenloos het restaurant werd uitgesleept.

Je moet weten dat Agistri een heel klein eilandje van slechts 14km2 is. Voor een goede school of een medisch centrum moet je op het andere eiland zijn.

En Jet zou Jet niet zijn als ze de situatie niet onder controle zou hebben. Ze hielp “de meneer” plaatsnemen op de voorstoel van de auto en zorgde dat er een boot klaar lag om “de meneer” in de donkere nacht, over te laten varen…

Als je ooit naar Griekenland gaat, plan dan ook een kort verblijf in de Agistri Club en beleef zelf mooie verhalen. Voor info: www.agistri.com

(Op de foto Bryan, zeg nou zelf.. Die pretoogjes..)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s