Lazy Sunday Comfortfood

Omdat Februari zo’n maand is van afwisselend terrasje pikken of bij de open haard zitten en we vooral even klaar zijn met al die goede voornemens, tijd voor een wat minder verantwoord receptje Comfortfood.

Dit zegt wikipedia over comfortfood:

Comfort food is rustgevend en hartverwarmend, het is eten waar je blij van wordt. Als troost voor jezelf of om er samen met vrienden en familie mee op de bank te ploffen. Denk aan oma’s kippensoep! Bovendien is comfort food vaak gemakkelijk en snel te bereiden.

Oké dan daar gaan we! Vandaag Courgette beignets, Kip Nuggets uit de oven en Huisgemaakte Frieten.

Ik zal het recept van de frietjes niet uitschrijven, want hoe makkelijk is het om de (uit de Beemsterklei getrokken) aardappel schoon te schrobben of te schillen en in patatten te snijden, voor te bakken en af te bakken. Wat wel weer een aardig weetje is, is dat een echte Belg ze eerst een kwartier in ijskoud water legt zodat ze (na het droogdeppen) niet aan elkaar gaan kleven tijdens het frituren.

 

De kipnuggets maakte ik in dit geval van kipfilethaasjes, maar dat kan natuurlijk ook van in stukjes gesneden kipfilet. Lekker insmeren met kipkruiden uit een potje of zelf een rub maken van peper/zout/foelie/piri piri kruiden. Een losgeklopt eitje klaarzetten in een kommetje (kun je de rub ook nog aan toevoegen) en een kommetje met, met de hand grof verkruimelde, cornflakes. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) en leg een bakplaat met bakpapier klaar. De kip haal je per stukje eerst door het ei en dan lekker door de cornflakes tot je het goed bedekt hebt en leg het op de bakplaat. Dit gaat 15 minuutjes in de oven.

In de tussentijd bak je de patat voor in olijfolie. Als de patat is voorgebakken, haal je ze eruit en frituur je de courgettebeignets.

 

Je raspt 1 courget, 2 lenteuitjes in kleine ringetjes, 1 hand vol geraspte harde kaas, 1 teentje knoflook fijnsnijden, kluts er 1 ei doorheen en voeg zwarte peper uit de molen en een volle eetlepel gedroogde oregano toe. Nu voeg je zoveel zelfrijzend bakmeel toe tot er een dikke pap ontstaat. In de hete olijfolie schep je een goede eetlepel van het beslag en bakt dit goudbruin.

 

Als de courgettebeignets allemaal zijn gebakken bak je voor de tweede keer de frieten goudbruin. in inmiddels zijn de kipnuggets ook al klaar En dan…bord op schoot voor de buis en snacken maar!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s