Barbell’s, Babbels en Bijnamen. Inburgeren volgens de 3 B’s.

En ja, die 3 B’s zijn ook Blllen, Benen,Buik! Een betere inburgering had ik mij niet kunnen wensen in het mooie Zandvoort en mij nu weer passend maat 36.  Ik mis ons mooie stulpje, de Beemster, de Beemstervrouwtjes, andere dorpelingen en het leven daar nog steeds maar als ik reëel ben, ik had daar niet die bewegingsvrijheid die ik hier heb. Kleiner wonen, groter leven is nu het motto. En ook Hubbie is het daar roerend mee eens. Maar ook hier is het een sleur aan het worden hoor, wel leuke sleur, maar toch, iedere dag hetzelfde ritme. Alhoewel we het gras verruild hebben voor het zand, het blijft waarschijnlijk toch altijd groener bij de buren….

De eerste stap die ik zette om mijn inburgeringscursus te starten was mij aanmelden bij fitnesscentrum Health Club Zandvoort. Gewoon naast de deur, waar ik samen met Hutch naar toe kan. En waar Hutch trouwens ook hartstikke welkom is! (Kunnen zij bij Neck Sport nog wat van leren).

20190712_073116415_iOS
Ook Hutch vermaakt zich prima!
En dat doe ik dan ook steevast vijf dagen per week, iedere ochtend om half negen ga ik de deur uit om op vijf over half negen met mijn warming-up te beginnen. Althans, proberen te beginnen, want er moet eerst bijgekletst worden met Monique natuurlijk. Zij heeft me trouwens ook geholpen om 13 kg in no time aan gewicht kwijt te spelen. In slechts vijf maanden tijd. En ik verlies nog steeds vet en kom aan in spiermassa. Man o man wat voel ik mij goed en wat ben ik fit!
Als ik mijn warming up bij de cardio doe gaat eerst mijn moet-ik-vandaag-echt-doen-lijstje door mijn hoofd en die is een stuk korter dan het ooit was, want het enige wat ik hier in Zandvoort echt moet, is genieten en lekker op de boulevard flaneren. Natuurlijk wordt er heel wat afgebabbeld met en tussen de sporters. Voor mij als Newbie aan de kust zijn de gespreksonderwerpen veel informatiever dan Wikipedia.
Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd dat kwallen dood aanspoelen op het strand als de wind uit het Oosten komt en dat je voor echte goede haring en andere vislekkernijen bij de kar van de Zeemeermin moet zijn. En verder gaan de gesprekken over heel vreemd, lekkere hapjes, het nieuws van de dag, de kinderen en vooral andermans kinderen 😂de laatste nieuwtjes over de Heineken Dutch Grand Prix en wie zijn huis verhuurd heeft voor meer dan 15.000 Euro 😱 tijdens deze racedagen.
Mijn ene nog een beetje ziende oog scant de ruimte en ik zie aan de silhouetten en manier van bewegen wie er binnen zijn. En zoals dat in Zandvoort gewoon is, zijn veel mensen beter bekend onder hun bijnaam. Mind you, 1 op de 3 dorpelingen “is er wel eentje van”: Paap, Keur, Koper of Bluijs. Miss Collins vertelde me laatst dat er zelfs een boekje over geschreven is, over Zandvoorters en bijnamen.
Ook op de sportschool hebben veel mensen, van mij dan, een bijnaam gekregen. (Behalve dan Wally”-weet-alles” en Carla ‘Voet”, oooh dat zijn er toch weer twee voor op het lijstje).
Maar goed, naast mij zijn er ook mensen die zeker drie keer per week trouw het ijzer drukken, sjorren en sjouwen en de barbell boven het hoofd duwen.  Dit alles onder de bezielende begeleiding van “de Beul” en “Mo”.

“Sarong Sarah”, “Popeye” (de Duitser, die er ook ieder dag steevast op dezelfde tijd  is), “Ali Baba” (volgens sommige ook een zwaar slechtziende) die met z’n zwarte tulband en donkere zonnebril op, in stilte zijn workouts doet, “Dweiltje” (hij heeft zijn eigen fiets en omdat hij zich kapot zweet  na een uurtje trappen,  letterlijk en figuurlijk de hele vloer moet aan dweilen), “Knabbel en Babbel”, “Guapa” (die ook een verleden heeft op de Zuiderweg in Zuidoostbeemster), “Monique met een M”, “Miss Collins”, “Boxertje”, “The happy couple”  en “Haagse Hans”. Nieuw in de lijst is Macarena Quatro Dos  (grrrrr… zij attendeerde mij op de spannende serie Vis-a-Vis op Netflix, kost weer veeeeel iPad kijktijd).

Ja ja ook Hubbie en ik hebben ons zelf (geheel naar Zandvoorter traditie) een bijnaam toegekend. Omdat wij in het begin van ons avontuur hier, steeds in het Duits werden aangesproken, heeft Hubbie maar bedacht dat wij: “Die Dikke Duitser en die Thaise” zijn. (boekje versie 2005, pagina 65, vrouwtje 4, wel te verstaan..) En zeg nou zelf, klopt best wel toch??
16808_741447745933521_3084704282818343045_n
De dikke Duitser en de Thaise hahaha, foto uit 2015

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s