Too-good-to-go (Go or No Go?)

Ik zag een tijdje geleden bij Rianne, van de Stichting Gebruikers Assistentiehonden, op haar Facebook een foto van de inhoud van de Magic box die zij via Too-good-to-go had gekocht. Ik moet je zeggen, ik was zeer, zeer onder de indruk. Voor nog geen 5 Euro een goed gevulde, uiteraard milieuvriendelijke, ingepakte tas vol met dingen waar ze voor haar en Sidney een smakelijk diner op tafel kon zetten. En zo te zien op de foto ook nog wat producten voor later.

68479861_2364129667190517_6900946592702922752_o
De Magic Box van Rianne

Ze had zelfs een keer een appeltaart in haar Magic Box. En later plaatste ze ook nog eens een foto van Sid met 2 heerlijke stukken slagroomtaart.

4AADAD2C-69EA-41DC-A78A-DB1A7AC80AD4
Facebook-bericht van Rianne:  Appeltaart uit de Magic Box

Als je (nog) niet weet wat dat Too-good-to-go concept inhoudt: Aangesloten supermarkten, winkels, maar ook horecagelegenheden (ja zelfs Hilton Schiphol!) bieden, om voedselverspilling tegen gaan, hun dagverse overgebleven of houdbare producten die tegen de t.h.t. datum aanlopen, “voor weinig” aan. Je klikt op jouw winkel of horecabedrijf van voorkeur, betaalt (gemiddeld 4,99 euro) via de app en je haalt later op de dag je Magic box op. Je weet niet wat erin zit en bij thuiskomst is het uitpakken dus één grote verrassing! Wat een feestje, het lijkt wel op de Mysterie Box van Master Chef Australia! Ik zag me al helemaal de sterren van de hemel koken.

Toch heb ik er een tijdje een dubbel gevoel bij gehad, want de voedselbanken, die moeten toch ook bevoorraad worden, hoe dan, ja toch? Maar ik weet inmiddels dat de meeste van de voedselbanken een groot te kort heeft aan vrijwilligers die dagelijks de supermarkten af moeten rijden om alles op te halen en is dit logistiek gezien gewoonweg niet te doen. Daar zou toch iets op verzonnen moeten worden.
Maar goed, voor studenten, mensen met een lager inkomen, mensen die echt niet meer weten wat ze nou weer moeten koken,  maar ook voor mensen die zich heel bewust zijn van de gevolgen van voedselverspilling kan dit concept een uitkomst zijn.

70420995_2378085955794888_7590905373381361664_o
Sidney met slagroomtaart, uit de Magic Box uiteraard!

Als je me kent weet je dat ik erg gevoelig ben voor trends en nieuwigheidjes en ben daarmee dan ook meteen de grootste (geld)verspiller die er bestaat! Zie ik iemand met de perfecte krul, dan wil ik dat haarproduct ook! Na 2 likjes uit zo’n pot kom er ik dan vaak achter dat het “mwaah” is en gaat het gewoon in de afvalzak en dat niet eens milieubewust gescheiden (Yep..) Maar ook op het oog handig lijkende gadgets die via Tommy Telesell worden aangeprezen en uiteindelijk niets toevoegen belanden met stekker, batterij, plastic verpakking en al gewoon in de kliko. Ja ik weet het, ik moet hier echt beter mee omgaan en dat ga ik ook doen, echt!

En dus twijfel ik al heel lang om eens zo’n Magic Box te gaan bestellen en gewoon hier in Zandvoort bij de Dekamarkt (waar ik overigens nog nooit geweest ben) op te halen.
Maar ja, eigenlijk weet ik nu al hoe dat dan zal gaan met zo’n voedselverspilling tegengaande Magic Box van Too-good-to-go. “Lucky-me” zal vast de gemarineerde speklapjes, het huismerk gemalen koffie (we hebben een bonen machine)  de Wereldgerechten mixen of de Chicken Tonight potten met tenminste nog houdbaar tot een week in mijn Magic Box aantreffen. Tja en dan weet je het wel hè, dat belandt bij ons uiteindelijk met verpakking en al in de …….juist ja. 

Too-good-to-go is voor mij persoonlijk dus een No Go, helaas! Maar dit gezegd hebbende realiseer ik mij ineens dat ik juist wèl goed bezig ben! Door niet mee te gaan in deze hype, ben ik toch indirect goed bezig om voedselverspilling tegen te gaan. Ik ga maar meteen mijn koelkast en keukenkasten langs om te kijken naar de t.h.t data van mijn voorraad en die als eerste opmaken. Trots op mezelf 😂.

 

®️Foto credits: Rianne en Sidney Tetelepta (Stichting Gebruikers Assistentiehonden)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s